Сирийските военни съобщиха, че израелски въздушен удар, нанесен рано във вторник

...
Сирийските военни съобщиха, че израелски въздушен удар, нанесен рано във вторник
Коментари Харесай

Израел отново удари покрайнините на сирийската столица

Сирийските военни оповестиха, че израелски въздушен удар, нанесен рано във вторник от посоката на Голанските възвишения, е бил ориентиран към позиции в покрайнините на Дамаск и е предизвикал материални вреди . Тази информация е предоставена от сирийската държавна осведомителна организация (SANA) и представена от Ройтерс.

От своя страна, израелската войска удостовери, че е нанесла удар против сирийски военни цели през нощта сред понеделник и вторник . Ударите са били ориентирани към това, което израелската войска разказва като " военна инфраструктура на сирийската войска ", и са били отговор на по-ранни изстрелвания на ракети от сирийска територия.

По-рано в понеделник се оповестява, че от сирийска територия са били изстреляни пет ракети . Съобщава се също, че израелски бойни самолети са нанесли удари по цели на Хизбула в Ливан.

Тези дейности следват нападението от 7 октомври, осъществено от палестинската въоръжена формация Хамас против Израел. В отговор на тези набези, Израел ескалира ударите против цели на подкрепяните от Иран милиции в Сирия и също по този начин нанася удари против сирийката Противовъздушна отбрана и други сирийски военни елементи.
 Израел удари Сирия
Израел удари Сирия

Дамаск е свалил множеството ракети, само че има вреди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР